Opleiding Voedingscoach

Coachen op een gezonde en bewuste levensstijl

coach en therapeut opleidingen nem academy

Gezonder leven

Anders kijken naar voeding en gezondheid.

Holistische aanpak

Kijken naar alle aspecten van het leven van een persoon.

Andere keuzes

Welke stap leidt tot de gewenste verandering.

Inhoud 6-daagse tot Voedingscoach 

In deze opleiding ga je jezelf ontwikkelen tot een bewuste en duurzame voedingscoach. Je leert mensen te begeleiden die gezonder willen leven en hun levensstijl en mindset ten positieve willen veranderen.

Je leert  (duurzame) ingrediënten van een gezonde maaltijd en levensstijl kennen, die niet alleen voor de mens maar ook voor het welzijn van onze dieren en de aarde goed zijn. Vaker vegetarisch eten en leren om bewustere keuzes te maken in het dagelijks leven horen daarbij. 

Je gaat tijdens de opleiding aan de slag om specifieke theorie en kennis  toe te passen op jezelf en de ander. Je leert te kijken naar de relatie tussen eten, vitaliteit en een gezonde leefstijl.

Je leert onbewuste saboterende processen te herkennen en wat er nodig is om mensen te begeleiden bij het aangaan van een bewuste en gezonde relatie met eten.


Wat ga je leren?

  •  De kenmerken van een gezonde voedingsstijl
  •  De kenmerken van duurzaam eten: de pijlers van de natuurvoeding
  •  Ontwikkelen van een kijk op voedingstrends
  •  De piramide van vitaliteit 
  •  Gevoel ontwikkelen voor intuïtief eten
  •  Verleiders en saboteurs van gezond eten
  •  Een scala aan gezonde recepten 
  •  Veranderkunde en hoe je mensen kunt begeleiden naar een gezonde voedings- en leefstijl.

Na het volgen van de 6 dagen ben je in staat om als coach jezelf en anderen te begeleiden naar een gezonde levensstijl.


Voor wie?

Voor coaches en therapeuten die hun cliënten willen begeleiden om gezonder te gaan leven. Als deelnemer aan deze opleiding ga je vanzelfsprekend eerst zelf aan de slag met een gezonde, duurzame en bewuste voedings- en leefstijl.

Praktische informatie

Data

Je kunt 2 keer per jaar instromen. 

De opleiding tot Voedingscoach bestaat uit 6 dagen.


Tijd en locatie

Alle dagen van 10.00 uur tot 16.30 uur aan de Bredaseweg 41 in Terheijden. De locatie is goed bereikbaar met het OV en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Bovendien ligt het direct aan een mooie wandelroute.


De innerlijke mens

Koffie, thee en een snack zijn inbegrepen. De lunch wordt de eerste les geheel voor jou verzorgd volgens de natuurvoeding.


Investering

€ 1250,- p.p. BTW vrijgesteld. Exclusief literatuur, inclusief een heerlijke 3-gangen lunch op de eerste lesdag.


Deze opleiding kun je volgen met het STAP-budget. Dat betekent dat je € 1000,- euro subsidie kunt ontvangen. Lees hier meer over de STAP-subsidie of vraag een STAP aanmeldbewijs aan voor de opleiding Voedingscoach.

Certificaat

Na het volgen van de 6-daagse ontvang je een certificaat.


Wat deelnemers zeggen

Ik volg de opleiding voedingsdeskundige. Het bevalt me zeer goed en ik heb veel geleerd in korte tijd. Ik kijk er erg naar uit om deze opleiding af te ronden. Raad deze opleiding zeker aan. Elly is een warme en goede docent die alles goed en duidelijk uitlegt.

Quina Augusto

De docent geeft op een hele fijne manier les. Inspirerend, rustig en praktijkgericht. Ik ervaar dat als heel prettig. Leer ongelofelijk veel in deze opleiding. Veel nieuwe informatie over voeding waarmee ik zeker wat kan als coach in mijn beroepspraktijk.


Anja van den Diepstraten

Het is een interessante, mooie en praktijkgericht opleiding. Een bewustwordingsproces over de werking van voeding. De lessen worden gegeven op een hele leuke afwisselende manier. De docent verstaat haar vak super goed en doet het met hart en ziel. Aanrader!

Ilona

Een boeiende, gevarieerde opleiding waarbij je leert, ziet en proeft wat natuurvoeding is. Daarnaast is er veel aandacht voor de verschillende manieren van coachen en begeleiden. Praktijkgericht en toepasbaar.

Birgit Kooijmans

€ 1250,-

Wil jij aan de slag als Voedingscoach? Schrijf je dan nu in.

Wat je mag verwachten

De opleiding is een goede theoretische aanvulling voor mijn werk. Daarnaast vind ik het fijn dat een gezonde leefstijl als een totaalplaatje wordt gezien. Niet alleen gezond eten is belangrijk maar bijvoorbeeld ook je mentale en fysieke gezondheid. Elly laat deze onderdelen ook terugkomen in de lesdagen, wat erg prettig is. Maar ook het inspireren van elkaar, studenten onderling, is een mooie bijkomstigheid.

Carla van der Velden

Kleine groepen

De groep heeft maximaal 12 deelnemers. Er is veel ruimte voor interactie,  persoonlijke aandacht en toepasbaarheid.

persoonlijk-leiderschap

Toepasbaar

Alles wat je leert in de lessen is direct toepasbaar. Je leert mensen coachen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en voeding.

Praktische lessen

De lessen zijn dynamisch en praktisch van aard. Samen aan de slag met vitale voeding, mindset en inspirerende theorie.

inzichtgevend

Ervaren docent

De praktijkgerichte  lessen worden gegeven door een inspirerende en ervaren  docent, therapeut en natuurvoedingsadviseur.