Opleiding Familieopstellingen 

Leer familieopstellingen te begeleiden in de Module Systeemdenken

Opleiding Familieopstellingen

Leer familieopstellingen te begeleiden in de Module Systeemdenken

Familiepatronen

Iedere familie kent wel een patroon van generatie op generatie. Leer dit te doorzien! 

opleiding coach en therapeut

Opstellingen maken

Leer op professionele wijze familieopstellingen te faciliteren. Oefenen, oefenen, oefenen...

workshops

Opstellingsmethodiek

Ontvang krachtige handvatten waarmee je verbinding maakt met de kracht van deze methode.

Inhoud van de module Systeemdenken

Deze module maakt deel uit van de uitgebreide opleiding tot Transformatie Coach en Therapeut. Gedurende deze module verwerf je inzicht in de fundamenten van familieopstellingen en ontwikkel je de vaardigheden om deze te begeleiden.

In de lessen zul je een hoeveelheid aan familieopstellingen ervaren. Veel belemmeringen, negatieve overtuigingen en vastzittende patronen vinden hun oorsprong in de familiegeschiedenis en kunnen zelfs generaties teruggaan.


Wat ga je leren?

In deze module word je opgeleid om familieopstellingen te maken en te begeleiden. De module Systeemdenken is een korte opleiding familieopstellingen.

  •  Begrip van de theorie achter familieopstellingen
  •  Onthullen van verborgen familiepatronen
  •  Zelfreflectie op je eigen familiesysteem
  •  Ontwarren van verstrikkingen in je eigen systeem
  •  Ontwarren van verstrikkingen in het systeem van anderen
  •  Gebruik van genogrammen
  •  Professionele begeleiding van familieopstellingen


Duur en studiebelasting

De module systeemdenken heeft een doorlooptijd van 6 maanden. Je volgt 16 avondlessen of 8 volledige dagen gedurende deze periode. Naast de lessen die je volgt staat er gemiddeld 8 uren per week voor zelfstudie.


Voor wie?

Redenen waarom mensen deze module volgen zijn zeer divers. Een deel van de deelnemers wil zich ontwikkelen tot professioneel coach of therapeut. Anderen volgen deze module puur uit persoonlijke interesse en voor hun eigen groei waarbij ze inzichten en interventies kunnen integreren in hun bestaande beroep. Ook komen we deelnemers tegen die een omslag willen maken in hun leven en bezig zijn met een heroriëntatie op hun loopbaan.


Toetsing en certificaat

Gedurende deze module zijn er drie beoordelingsmomenten. Tijdens de module werk je aan twee praktische opdrachten en aan het einde is er een tentamen over de theoretische kennis. Bij succesvolle afronding van alle opdrachten ontvang je een certificaat.

Praktische informatie

Lesdata Module Systeemdenken


Start september 2024 (dinsdagavond) 

10, 17 en 24 september

1, 8, 15 en 29 oktober

5, 12, 19 en 26 november

3,  10 en 17 december

7 en 25 januari (tentamen)


Start februari 2025 (vrijdag overdag)

7 en 21 februari

14 en 28 maart

11 april

9 en 23 mei

13 en 28 juni (tentamen)

Tijd en locatie 

De avondlessen vinden plaats van 19.00 uur tot 22.00 uur. De lessen overdag vinden plaats van 10.00 uur tot 16.30. Lessen vinden plaats op de Paardeweide 20 A-B in Breda. We zijn goed bereikbaar met het OV en er zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Investering
€ 1195,- exclusief inschrijfgeld, literatuur, syllabus en  € 50,- Online leeromgeving

De innerlijke mens 

Koffie en thee is inbegrepen. Neem zelf een lunch mee of haal een broodje bij de bakker om de hoek.

Deelnemers over Familieopstellingen

Deze module was theoretisch en praktisch zo sterk! Je leert niet alleen op professionele wijze een familieopstelling te begeleiden, je leert je eigen afkomst in kaart te brengen. Daardoor leer je niet alleen jezelf beter te begrijpen, maar zeker ook de ander. De begeleiding van de docenten was weer waanzinnig goed! 

dagtraining zelfontwikkeling
Dirkje Bezemer

De eerste keer dat je onderdeel bent van een familieopstelling laat je in totale verwondering achter. Dat er een dergelijke energie bestaat die verstrikkingen live naar boven haalt en heelt is werkelijk ongelofelijk. Iedereen die coach wilt zijn/worden heeft met systeemdenken een zeer sterke kracht in zijn arsenaal die kan worden ingezet.

Christan Basstein

De module systeemdenken was voor mij een verhelderende module. Gaf mij veel inzichten in mijn eigen familiesysteem en geeft beweging waar het vast zit. In deze module heb ik geleerd anderen hierin begeleiden. Ik ben werkzaam in mijn praktijk Empowerment coach en kan de interventie goed gebruiken en toepassen in mijn praktijk.

Nancy Schuurbiers 

Ook de module Systeemdenken, waarbij we, bijna elke week, een of meerdere familieopstellingen opstellingen deden met de groep heeft me zoveel gebracht. Er werd op een zeer respectvolle, open manier lesgegeven door alle docenten. Deze opleiding was voor mij erg toepasbaar in mijn mens- en welzijn!


Mariëtte Pijnenburg

Bij de module Systeemdenken word je bij NEM Academy door  docenten zeer goed begeleid. Ik heb geleerd hoe je een familieopstelling professioneel als coach kunt begeleiden. Een familieopstelling is een snelle en effectieve methode om ontzettend veel inzichten te krijgen en persoonlijk te groeien.

Ik vond het top!


Karen Busio

Dit was DE 'eyeopener' voor mij, De module is zo krachtig, als het krachten veld dat achter elke familie schuilgaat. De afwisseling van de theorie die je nodig hebt om te begeleiden werden mooi afgewisseld met veel praktische professionele opstellingen. Het aankijken en begrijpen van de dynamieken van mijn familie was ook een groot cadeau. 

Niels Jacobs 

Wat je mag verwachten

persoonlijke ontwikkeling

Kleine groepen

De groep heeft maximaal 18 deelnemers. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor interactie.


coachopleiding

Diepgaand

Door middel van allerlei oefeningen ga je aan de slag met jezelf en elkaar. De effecten daarvan draag je nog lange tijd bij je.

persoonlijke ontwikkeling

Ervaren docent

Onze docenten zijn psychologisch en therapeutisch onderlegd. Als mens gericht op verbinding.

persoonlijke ontwikkeling

Certificaat

Na het volgen van deze module en het afronden van je tentamens met een voldoende ontvang je een digitaal certificaat. 

Reserveer nu je plek en leer familieopstellingen te begeleiden

Gratis Kennismakingsles

Als je de sfeer van de lessen wilt proeven en live wilt ervaren hoe wij les geven.

Persoonlijk gesprek

Persoonlijke aandacht is onze kracht. Plan nu een online gesprek in voor al je vragen.

Ja ik wil starten

Als je wilt starten met één of meerdere modules kun je hier inschrijven.


Ik heb enorm genoten van de opleiding systeemdenken, al zat er toch verdacht veel theorie achter een opleiding die vooral fenomenologisch van aard is, haha. Niet onderschatten, dus! Maar zeker de moeite waard. Je leert enorm veel over familiesystemen en daarmee over jezelf. Onze groep was geweldig: warme, hartelijke mensen bij wie ik me compleet veilig voelde. Onze docent werkte heel intuïtief, waardoor ik alle ruimte kreeg om ook meer bij mijn gevoel te komen. Deze manier van lesgeven was precies wat ik nodig had.
Samantha Spijkers


Een goede intensieve module die je de basis leert van het begeleiden van opstellingen. Dat de lessen wekelijks in een kleine groep plaats vonden, maakte dat het veilig voelde om de diepte in te gaan. Ik keek er iedere week naar uit. Na het examen en de verslagen die ik nog moet inleveren ga ik er zeker verder mee aan de slag.Marloes de Vries


Voordat ik aan deze module begon, was ik bang voor wat een systemische opstelling met me zou doen. Welke narigheid zou er wel niet naar boven komen?

Na vele opstellingen die ik heb mogen begeleiden en als representant heb meegemaakt is het één van de meest bijzondere dingen om te doen. Het bevrijdt je van onbewuste zaken en geeft veel inzicht in onderlinge verhoudingen. 

Deze module gaat je zeker helpen om voor jezelf, maar ook voor anderen heldere inzichten te geven.


Sylvia van Tilborg
Hoewel alle modules hun eigen charmes hebben, werd ik met name geraakt door de module Systeemdenken. Op een diep niveau word je je bewust van hoe je zelf in het leven staat. Je gaat met een hele andere bril naar je leven en handelen kijken. Waarom je vast zit in een bepaald patroon en wat de rol is van het (familie) systeem. Je leert niet alleen veel over jezelf, maar je krijgt hele nuttige handvatten waarbij je leert hoe je een opstelling zelfstandig kan begeleiden. Voor mij was het heel bijzonder om te ervaren wat energie teweeg kan brengen. Naast praktijkkennis, krijg je ook de nodige theorie aangereikt waar ik dagelijks nog naartoe teruggrijp.
Perla de Voogd