Module Systeemdenken

Leer familieopstellingen begeleiden

Module Systeemdenken

Leer familieopstellingen begeleiden

Familiepatronen

Iedere familie kent wel een patroon van generatie op generatie. Leer dit te doorzien! 

opleiding coach en therapeut

Professioneel

Leer op professionele wijze opstellingen te faciliteren. Oefenen, oefenen, oefenen...

workshops

Krachtige methodiek

Ontvang krachtige handvatten waarmee je verbinding maakt met de kracht van deze methode.

Inhoud van de module Systeemdenken

Deze module is onderdeel van de opleiding Transformatie Coach en Therapeut. Tijdens deze module maak je kennis met de basisprincipes van een opstelling en leer je familieopstellingen te begeleiden.

Tijdens de lessen ga je een hoeveelheid aan familieopstellingen ervaren. Veel beperkingen, negatieve overtuigingen en belemmerende patronen die mensen ervaren vinden hun oorsprong in de familie waarin iemand is opgegroeid. Dit kan zelfs tot generaties teruggaan.


Wat ga je leren?

  • Je leert de theorie van een systeemopstelling
  • Verborgen familiepatronen zichtbaar maken
  • Kijken naar je eigen familiesysteem
  • Verstrikkingen los maken in je eigen systeem
  • Verstrikkingen los maken in het systeem van een ander
  • Werken met het genogram
  • Profesioneel begeleiden van familieopstellingen


Duur en studiebelasting

Deze module heeft een doorlooptijd van 6 maanden. Je volgt 16 avondlessen of 8 hele dagen gedurende deze periode. Naast de lessen die je volgt staat er gemiddeld 8 uren per week voor zelfstudie.


Voor wie?

Redenen waarom mensen deze module volgen zijn zeer divers. Een deel van de deelnemers wil zich ontwikkelen tot professioneel coach of therapeut. Sommige mensen doen deze module puur uit interesse en voor hun eigen ontwikkeling en integreren de inzichten en interventies in hun bestaande beroep. Ook komen we deelnemers tegen die een omslag willen maken in hun leven en bezig zijn met een heroriëntatie op hun loopbaan.


Toetsing en certificaat

Er zijn 3 toetsmomenten tijdens deze module. Zo werk je gedurende de module aan twee praktijkopdrachten en wordt er aan het einde van de module een tentamen afgenomen over de theorie. Indien alle opdrachten met een voldoende zijn afgerond ontvang je een certificaat.

Praktische informatie

Lesdata Module Systeemdenken


Start september 2023 (vrijdag overdag)

15 en 29 september

13 oktober

3 en 17 november

8 en 22 december

19 en 27 januari (tentamen)


Start februari 2024 (dinsdagavond) 

19 en 26 februari

4, 11, 18 en 25 maart

8, 15 en 22 april

6, 13 en 27 mei

3, 10, 17 en 29 juni (tentamen)

Tijd en locatie 

De avondlessen vinden plaats van 19.00 uur tot 22.00 uur. De lessen overdag vinden plaats van 10.00 uur tot 16.30. Lessen vinden plaats op de Paardeweide 20 A-B in Breda. We zijn goed bereikbaar met het OV en er zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Investering
€ 1095,- exclusief inschrijfgeld,  literatuur en syllabus. 


Deze opleiding kun je volgen met het STAP-budget. Dat betekent dat je € 1000,- euro subsidie kunt ontvangen. Lees hier meer over de STAP-subsidie of vraag een STAP aanmeldbewijs aan voor de opleiding Systeemdenken.

De innerlijke mens 

Koffie en thee is inbegrepen. Neem zelf een lunch mee of haal een broodje bij de bakker om de hoek.

Wat deelnemers zeggen

Deze module was theoretisch en praktisch zo sterk! Je leert niet alleen op professionele wijze een opstelling te begeleiden, je leert je eigen afkomst in kaart te brengen. Daardoor leer je niet alleen jezelf beter te begrijpen, maar zeker ook de ander. De begeleiding van de docenten was weer waanzinnig goed! 

dagtraining zelfontwikkeling
Dirkje Bezemer

De eerste keer dat je onderdeel bent van een familieopstelling laat je in totale verwondering achter. Dat er een dergelijke energie bestaat die verstrikkingen live naar boven haalt en heelt is werkelijk ongelofelijk. Iedereen die coach wilt zijn/worden heeft met systeemdenken een zeer sterke kracht in zijn arsenaal die kan worden ingezet.

Christan Basstein

De module systeemdenken was voor mij een verhelderende module. Gaf mij veel inzichten in mijn eigen familiesysteem en geeft beweging waar het vast zit. In deze module heb ik geleerd anderen hierin begeleiden. Ik ben werkzaam in mijn praktijk Empowerment coach en kan de interventie goed gebruiken en toepassen in mijn praktijk.

Nancy Schuurbiers 

Wat je mag verwachten

persoonlijke ontwikkeling

Kleine groepen

De groep heeft maximaal 18 deelnemers. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor interactie.


coachopleiding

Diepgaand

Door middel van allerlei oefeningen ga je aan de slag met jezelf en elkaar. De effecten daarvan draag je nog lange tijd bij je.

persoonlijke ontwikkeling

Ervaren docent

Onze docenten zijn psychologisch en therapeutisch onderlegd. Als mens gericht op verbinding.

persoonlijke ontwikkeling

Certificaat

Na het volgen van deze module en het afronden van je tentamens met een voldoende ontvang je een digitaal certificaat. 

Ik heb enorm genoten van de module systeemdenken. Theorie is fenomenologisch van aard en moet je dus niet onderschatten. Zeker de moeite waard. Wij hadden een geweldige groep waarin ik me erg op mijn gemak voelde. Onze docent begeleidde de opstellingen zeer intuïtief waardoor ik alle ruimte ervaarde om bij mijn gevoel te komen. Dat is wat ik als denker precies nodig had. 

Samantha Spijkers

Een goede intensieve module die je de basis leert van het begeleiden van opstellingen. Dat de lessen wekelijks in een groep plaats vonden, maakte dat het veilig voelde om de diepte in te gaan. Ik keek er iedere week naar uit. Na het examen en de verslagen die ik nog moet inleveren ga ik er zeker mee aan verder mee aan de slag.


Marloes de Vries